Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jessica Alba noemt aanklacht tegen bedrijf 'ongefundeerd'

Jessica Alba noemt de aanklacht tegen haar bedrijf, The Honest Company, ongefundeerd. "We staan nog steeds achter onze producten en de verantwoordelijkheid die we naar onze klanten toe hebben. We blijven open en transparant over alles."
Door NU.nl

Dat heeft Alba bekendgemaakt, meldt ABC News vrijdag.

"We vinden dat onze klanten er recht op hebben om te weten wat er in onze producten zit, of het nou luiers voor hun kinderen zijn, of schoonmaakproducten voor hun familie of zichzelf", aldus de actrice. 

"Onze formulering zijn met integriteit en strikte veiligheidsstandaarden gemaakt. Ook labelen we elk ingrediënt in elk product. Niet omdat dat moet, maar omdat dat het juiste is om te doen."

Volgens aanklager Jonathan Rubin, die donderdag een klacht indiende, zijn de ingrediënten van veel producten helemaal niet zo natuurlijk als het bedrijf meent. De zaak zou gaan om afwasmiddel, allesreiniger, handzeep en luiers.

Zonnebrand

Uit testen van een milieuorganisatie zou zijn gebleken dat er mogelijk gevaarlijke synthetische stoffen in deze producten zitten. Bovendien zou de zonnebrand van het bedrijf niet werken.

Rubin heeft geëist dat alle winst uit deze producten wordt terugbetaald aan klanten die ze hebben gekocht. Dat zou bij elkaar zeker 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) zijn.


Lees meer over:

Jessica Alba

Aanbevolen artikelen