Yfke Sturm is volgens haar vader niet in levensgevaar. Een woordvoerder van de familie bevestigt dat nogmaals. Het Nederlandse model belandde donderdag in het ziekenhuis in Italië nadat ze gewond raakte bij een ongeluk in het water.

Wilfred Sturm vertelt aan de Telegraaf dat zijn dochter inderdaad in het ziekenhuis ligt en "in een roesje wordt gehouden". Italiaanse media schreven donderdagavond dat het topmodel in comateuze toestand in een ziekenhuis in Napels lag.

"Ze wordt in een roesje gehouden, zodat haar hoofd rustig blijft en kan herstellen. Yfke is een sterke vrouw", aldus Wilfred Sturm. "Ze heeft een verwonding aan haar hoofd, maar het is minder ernstig dan de media in eerste instantie schreven", vertelt een woordvoerder van de familie.

"Ze heeft dus geen schedelbasisfractuur, maar een scheurtje in haar schedel. Ook zijn haar ribben of rug niet gebroken. De dokters verwachten dat ze weer helemaal zal herstellen, maar dat zal nog wel enige tijd duren""

Surfboard

Verschillende Italiaanse media meldden donderdagavond dat de 33-jarige Sturm met een gemotoriseerd surfboard een ongeluk zou hebben gehad in de baai bij de Italiaanse stad.

Dat nieuws kan Wilfred niet bevestigen: "Wat er precies is gebeurd weten we niet. Er gonzen allerlei verhalen, maar of mijn dochter is overvaren of niet, dat kunnen we niet bevestigen."

Management

Sturm's management meldt aan NU.nl dat ze nog niet weten wat er precies aan de hand is. "Wij hebben het ook alleen nog via de media vernomen."

Sturm is bekend om haar modellenwerk voor onder meer Ralph Lauren, Calvin Klein, Victoria's Secret en Chanel. Ook presenteerde ze de eerste twee seizoenen van het RTL-programma Holland's Next Top Model. Het model werd in juli moeder van een zoon: Alexander.