Ondanks dat ze rollen in grote films blijft scoren, krijgt ook Emma Thompson te maken met leeftijdsdiscriminatie en seksisme in Hollywood. Het verbaast haar dan ook dat sommige jongere collega's zich niet uitspreken als feminist.

Dat vertelt ze aan Vulture.

"Ik ben een actieve, radicale feminist sinds mijn negentiende", vertelt de 56-jarige actrice. "De meeste vrouwen die ik graag hoor hebben geen moeite met het woord feminist. Het is bizar. Als je zegt dat je geen feminist bent, zeg je eigenlijk dat je niet voor gelijke rechten voor vrouwen bent."

Ook vrouwen die over hun lichaam klagen zijn niet erg feministisch bezig, vindt ze. "Iedere vrouw die zegt dat ze haar billen of lichaam haat, uit feitelijk een soort vrouwenhaat. Iedereen die zulke gedachten heeft moet goed nadenken over wat ze zeggen, inclusief mijzelf."

Weinig vooruitgang

In de filmwereld merkt ze dat er weinig vooruitgang is geboekt als het gaat om de positie van vrouwen.

"Het ding met leeftijd is krankzinnig. Ik weet nog dat iemand ooit tegen me zei dat ik te oud was voor Hugh Grant, die een jaar jonger is dan ik. Ik zei: heb je zin in een schop onder je kont? Er is niks veranderd wat dat betreft, het is misschien alleen maar slechter geworden."