Lil' Kleine heeft burgemeester Pieter Broertjes beloofd niet meer een middelvinger op te steken richting de politie.

Dat vertelt hij dinsdag bij De Coen & Sander Show.

De rapper was op bezoek bij de burgemeester van Hilversum. "Hij heeft gezegd dat 'ie het niet vond kunnen", aldus Jorik Scholten, zoals de rapper heet. "Ik heb de belofte gedaan om het niet meer te doen", verwijst hij naar het opsteken van een middelvinger richting de politie. Hij gaat fans ook niet meer oproepen om hun middelvinger op te steken.

Lil' Kleine heeft de afgelopen dagen veel hinder ondervonden van de media-aandacht. "De mensen van RTL Boulevard waren ongelofelijk vervelend; de journalist van RTV Noord-Holland was wel aardig maar bleef telkens de verkeerde vragen stellen."

Artistieke vrijheid

Scholten beroept zich op de artistieke vrijheid die hij als artiest heeft. "Het belangrijkste is en blijft dat ik mag blijven zeggen wat ik wil. Dat is mijn artistieke vrijheid. Ik snap het ook niet dat dit zo'n groot dingetje is geworden."

Tijdens het Hilversum On-Air festival is de rapper aangehouden voor belediging en opruiing. Scholten uitte beledigende teksten richting de politie en riep hij het publiek op die teksten te herhalen en hun middelvinger op te steken naar de politie.

Video: 'Deze opvoeding had Lil' Kleine blijkbaar nodig'

Onderzoek

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de rapper en de agenten een goed gesprek met elkaar hebben gehad. Na het gesprek mocht de rapper weer gaan. Het is nog niet bekend of Lil' Kleine een taakstraf of een geldboete riskeert. De politie is nog bezig met het onderzoek.