Wibi Soerjadi is boos op De Telegraaf. De krant schreef zaterdag over de financiële malaise van de pianist, maar haalde daar volgens Soerjadi allerlei dingen aan die niet kloppen.

Dat vertelt hij dinsdag bij Giel Beelen.

Soerjadi vertelde eind augustus dat hij is opgelicht door zijn voormalig manager en daardoor zo'n 70.000 euro te zijn misgelopen. De Telegraaf schreef dat de pianist een openstaande rekening had bij zijn manager en dat Juri Hoedemakers naar eigen zeggen recht had op dat geld.

"Een manager krijgt een provisie voor de optredens die een artiest doet. Het geld kwam bij Juri binnen en hij maakte mij een deel over, maar dat deed hij op een gegeven moment dus niet meer. Ik word bestolen en dan schrijft De Telegraaf dat het andersom is", aldus Soerjadi.

Details

De pianist is vooral kwaad over alle details die de krant bij het verhaal haalt, die volgens hem niets te maken hebben met de situatie. 

"Dan schrijven ze dat ik mijn Rolls Royce in de fik heb gestoken, dat ik verzonnen heb dat ik doof was en dat ik verzonnen heb dat ik in elkaar ben geslagen. Ik ga dat toch niet verzinnen? Dat is toch geen leuk verhaal? Ik vind het jammer dat er heel eenzijdig dingen worden gezegd. Ze hebben mij niet gebeld."

In april 2014 had de pianist ook al eens ruzie met De Telegraaf: destijds schreef de krant ook dat hij gelogen zou hebben over de vechtpartij begin april. Destijds dreigde Soerjadi met juridische stappen, maar ondernam uiteindelijk niets.