Chris Brown had tijdens een optreden in een club in San Jose meer beveiliging in moeten huren. Dat claimt een student die in januari zijn voet werd geschoten tijdens een optreden van de zanger.

Slachtoffer Paul Briley stelt dat hij een zenuwbeschadiging heeft overgehouden aan het incident en eist daarom een schadevergoeding van Brown. "Dit had nooit mogen gebeuren", meldt Briley's advocaat Richard Alexander aan Courthouse News. "Browns managers en promotors weten dat in zijn kielzog vaak geweld wordt gepleegd."

Vorig jaar vonden er meerdere geweldplegingen plaats bij evenementen waar Chris Brown optrad. In augustus werd er een man beschoten op een feestje van Brown en in september vond er een steekpartij plaats na een van zijn concerten.

Vervolgens werd de zanger door de politie geweerd in meerdere clubs in Los Angeles. Genoeg kennis voor Brown om maatregelen te treffen, stelt Alexander: "Deze man is een multimiljonair die alles kan eisen wat hij wil, tot aan het soort eten in zijn kleedkamer aan toe. Hij zou altijd beveiliging moeten eisen om zijn fans te beschermen."