Na succesvol het Franse roddelblad Oops! te hebben aangeklaagd, opent Leonardo DiCaprio nu het vuur op diens concurrent Crazy!.

Dat meldt Gossip Cop.

DiCaprio wil 10.000 euro schadevergoeding zien voor een voorpaginaverhaal waarin wordt geclaimd dat hij samenwoont met Rihanna. Daarbij eist hij nog eens 3.000 euro om de kosten van de rechtsgang te dekken.

Eerder moest Oops! door het stof voor een publicatie over het vermeende duo; de rechter gaf DiCaprio gelijk toen hij 8.000 euro schadevergoeding van het blad eiste.

Dat oordeel was echter gebaseerd op de schending van privacy, en niet de laster waarop de acteur aanvankelijk inzette. De nieuwe zaak is dan ook gebaseerd op de eerdere uitspraak waarin de rechter stelde dat iedereen recht heeft op een privéleven en controle over eigen afbeeldingen.

Informatie en foto's zouden niet mogen worden gedeeld zonder instemming van beide partijen. Volgens DiCaprio heeft ook Crazy! die wetgeving overtreden.

Privacy

Een advocaat van het tijdschrift meldt dat de Franse wet dit soort rechtszaken mogelijk maakt en Amerikaanse websites makkelijker kunnen roddelen zonder problemen. "De Franse wet beschermt privacy meer en dat maakt het makkelijker om een rechtszaak te beginnen."

De claims van de Franse roddelpers bleken overigens al snel onjuist; nadat Rihanna tijdens een korte periode veel gezien werd met DiCaprio zou ze in romances verzeild zijn geraakt met voetballer Karim Benzema en vervolgens F1-coureur Lewis Hamilton.