Hulk Hogan zegt dat hij niet langer wilde leven toen vorige maand een audio-opname uitlekte waarop hij zich racistisch uitliet. 

"Het was een dieptepunt in mijn leven", blikte de acteur en worstelaar maandag terug in Good Morning America. "Het was zelfs zo erg dat ik er een einde aan wilde maken."

Hulk Hogan houdt vol geen racist te zijn, hoewel hij tijdens een ruzie met dochter Brooke meermaals het woord neger gebruikte. "Ik had nooit moeten zeggen wat ik heb gezegd. Dat was fout en ik schaam me ervoor", ging Hogan nogmaals door het stof. Hulk vertelde dat het woord neger niets bijzonders was in zijn jeugd. "Ik begroette mijn vrienden, blank en zwart, met dat woord alsof het niets voorstelde."

Vergiffenis

De worstelaar smeekte om vergiffenis. "Ik ben een prima vent. Niet de Hulk Hogan die z'n shirt kapot trekt en gigantische kerels in elkaar mept, nee ik ben Terry Bollea, gewoon een normale man."

Dat Hogan door zijn racistische tirade werd ontslagen door World Wrestling Entertainment (WWE) deed veel pijn. "Alles waar ik m'n hele leven voor heb gewerkt, was in een keer weg. Het is net alsof ik nooit bestaan heb."

Trieste wereld

Hoewel Hogan spijt heeft van zijn tirade, vindt hij dat hij zwaar is gestraft. "Zet iemand niet meteen aan de kant als hij een fout maakt. Als iedereen wordt beoordeeld op iets wat hij op het dieptepunt van zijn leven zegt en een man zijn carrière kwijtraakt om iets wat tien of twintig jaar geleden is gezegd, zouden we in een trieste wereld leven."

Het is overigens niet de eerste keer dat Hogan zegt aan zelfmoord te hebben gedacht. Ook in 2008 was de worstelaar suïcidaal toen in korte tijd zijn huwelijk strandde, zijn zoon in de gevangenis belandde en zijn realityshow werd gecanceld.