Chrissie Hynde heeft in een interview met The Sunday Times Magazine opmerkelijke uitspraken gedaan over verkrachting, die haar niet in dank zijn afgenomen. 

Ze zei onder meer zichzelf de schuld te geven voor seksuele handelingen die ze in haar jongere jaren onder druk uitvoerde. De 63-jarige Hynde vertelt in het interview dat ze op 21-jarige leeftijd met een motorbende naar een verlaten huis werd gebracht, terwijl ze dacht naar een feestje te gaan.

"Technisch gezien, was het mijn eigen schuld en ik draag die verantwoordelijkheid", zou ze volgens The Guardian hebben gezegd.

"Je kunt niet met mensen sollen, vooral niet met mensen die shirts dragen met teksten als 'ik hou van verkrachting' en 'op je knieën'. Het zijn motorbendes, dat is wat ze doen."

Schuld

De Amerikaanse Hynde, onder meer bekend van de band The Pretenders, gaat in het interview verder en stelt dat als vrouwen schaars gekleed en dronken over straat lopen het aan aan zichzelf te danken hebben als er wat gebeurt.

"Doe dat gewoon niet", zegt ze. "Dat is gewoon gezond verstand. Weet je, als je een verkrachter niet wil verleiden, draag dan geen hoge hakken, zodat je van hem weg kan rennen."

Schande

Een Britse organisatie die opkomt voor slachtoffers van seksueel misbruikt spreekt schande van de uitspraken.

"Slachtoffers van seksueel misbruik moeten nooit het idee hebben dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de walgelijke misdaad", zegt Lucy Hastings van Victim Support.