Yolanthe Sneijder-Cabau verklaart veranderingen in uiterlijk, Tjitske Reidinga wil leuk gevonden worden, Lauren Verster en Jort Kelder doen vaag en Freek Vonk hoeft nog geen nieuwe liefde. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

"Wat is er met de lippen van Yolanthe?", "Yolanthe gebruikt fillers", "Och lieve Yolanthe, wat heb je met je gezicht gedaan?". Twitter stond midden december 2014 vol met dergelijke berichten. Yolanthe zag er tijdens een bezoekje aan RTL Late Night een tikkeltje anders uit dan we van haar gewend zijn - en daar schrok Nederland van.

De dagen er na stonden de bladen er vol mee: wat was er in hemelsnaam aan de hand? Er werd geschreven dat Yolanthe een bezoekje had gebracht aan een cosmetische chirurg, dat de visagiste haar werk niet goed had gedaan en uiteindelijk kregen zelfs de lichtmensen van RTL Late Night de schuld. 

Maanden later weten we eindelijk wat er nu ECHT aan de hand was. In gesprek met Linda de Mol tijdens Linda's Zomerweek vertelt de echtgenote van Wesley Sneijder dat ze een hormoonkuur deed, omdat ze zwanger wilde raken.

"We waren al een paar jaar bezig toen bleek dat ik cysten op mijn eierstok had en geopereerd moest worden, dat was heel heftig maar daarna ging ik gewoon door met werk. Ik wilde professioneel zijn en hoopte dat mensen het niet aan me zouden zien. Toen zat ik daar. Ik kreeg bepaalde middelen in mijn lichaam waardoor ik er anders uitzag. Ik vroeg nog aan Wesley voor de uitzending, zullen ze het zien? Maar op dat moment was ik nog niet zwanger en ik wist ook niet waar het naartoe ging."

Yo had het moeilijk door alle kritieken, zelfs al is ze na jaren in de spotlight best wat gewend. "Eigenlijk hoor ik al sinds mijn zestiende veel over mijn uiterlijk. Daar raak je aan gewend en ik trek me er niet veel van aan, maar die dag wel. Het was heel extreem en ik wist niet goed wat mij overkwam."

Inmiddels is de voetbalvrouw bijna toe aan de bevalling van haar eerste kindje en als ze dat straks kan vasthouden, is het al dat gedoe natuurlijk dubbel en dwars waard geweest. "Er werden zulke lelijke dingen gezegd zoals: je was vroeger mooier of dat ik een dik botoxhoofd had. Nu achteraf ben ik alleen maar blij dat die middelen er zijn en dat een baby'tje op komst is."

'Leuk vinden'

Linda de Mol zorgde afgelopen week voor meer nieuws, want ook vriendin Tjitske Reidinga bracht een bezoekje aan haar talkshow. En die ging het eens openhartig hebben over haar scheiding van Vincent Croiset en haar relatie met Peter Blok.

Mocht u het niet meer weten: Tjitske was getrouwd met Vincent en Peter met Maria Goos. Maar na een samenwerking van Tjitske en Peter sprong de vonk over en ging Peter na een huwelijk van 33 jaar ineens scheiden. Een halfjaar later volgde ook Tjitske en inmiddels zijn de twee samen dolgelukkig.

Maar die scheidingen, daar ging best wat aan vooraf. Want affaires, daar houden we in Nederland niet van en dus stonden de bladen weer vol met verhalen over geheime ontmoetingen, stiekeme afspraakjes en plotselinge zoenen. 

Tjitske vertelt nu dat het "een behoorlijke klap" was om alle negatieve berichtgeving te lezen. "Ik vind het vreselijk om niet leuk gevonden te worden."

"Ik voelde me erg bekeken en beoordeeld. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik weer wat zelfvertrouwen kreeg", aldus Tjitske.

Gelukkig is de scheiding uiteindelijk keurig afgehandeld en hebben Tjitske en Vincent een goede band, ook voor de kinderen. In een interview met Volkskrant Magazine zei Maria geen contact meer te hebben met Peter. Ook prima.

Lekker vaag

Als je beroemd bent heb je een aantal opties als het gaat om je privéleven: eerlijk zijn en alles vertellen, een beetje eerlijk zijn en een beetje alles vertellen, of helemaal je mond houden. Dat laatste, daar heeft Lauren Verster nu voor gekozen, maar haar mogelijke ex, Jort Kelder, die doet lekker vaag.

Sinds enkele weken gaat het gerucht dat de twee uit elkaar zijn, maar een bevestiging blijft uit. Donderdag verschenen de twee samen tijdens de perspresentatie van de publieke omroep, maar echt gezellig leken ze het niet te hebben.

Ze begroeten elkaar nog wel, maar stonden vervolgens snel weer met andere mensen te praten. En het gezamenlijke fotomomentje duurde zo kort dat er maar weinig persbureaus zullen zijn die daadwerkelijk een foto van de twee hebben. 

Uit dus? Nee joh, zo duidelijk wil Jort het voor ons niet maken. "Er gaan geruchten hè? We hebben best een stormachtige periode achter de rug en misschien gaat het ook wel gewoon zo door. Maar we zijn heel relaxt, we zijn vrije mensen en we zijn dol op elkaar. Dat is alles."

Eeh? Wat? Lauren houdt ondertussen haar mond en weigert nog iets te zeggen over de hele situatie. Is haar goed recht, maar we willen natuurlijk gewoon antwoorden. En daar moeten we voorlopig (helaas) nog wel even op wachten, zo lijkt het.

Geen liefde

Nieuwe liefde, enorme romance, kusjes, knuffels en hand-in-hand: het hoeft van Freek Vonk allemaal even niet. Drie maanden is hij nu vrijgezel en dat blijft wel even zo.

"Hoewel de liefde zich nooit laat sturen. Het kan zo weer anders zijn. Maar op dit moment even niet", aldus de 32-jarige presentator. 

In mei was het ineens klaar: Freek en Eva Jinek gingen uit elkaar. De koek was op, ze hadden het allebei te druk, het werkte niet meer. Freek verdrietig, Eva verdrietig, wij verdrietig. Vrienden zijn ze wel nog steeds, wat ons doet hopen dat het misschien toch weer goed zal komen. 

"Er zijn geen gekke dingen gebeurd, en daardoor kunnen we nu vriendschappelijk met elkaar omgaan. Als ik in het land ben, gaan we samen een hapje eten om bij te praten. Het zit gelukkig goed tussen ons. Het verwerken van de breuk heeft tijd nodig, maar gaat uiteindelijk vanzelf. Het hoort bij het leven, zoiets moet slijten", aldus Freek.

En mocht iemand het zich afvragen: alle uitspraken over een mogelijk gezin, over papa Freek, die zijn niet voor niets geweest. Freek droomt er nog steeds van.

"Ik ben 32 jaar, dus alles is nog mogelijk. Ik heb altijd gezegd dat mijn kinderwens niet nú in vervulling hoeft te gaan, dat kan later ook nog. Op dit moment is mijn agenda overvol, ik ben zomaar bijna een halfjaar van huis. Het zou geweldig zijn als ik in de toekomst vader mag worden. Daar zijn echter wel twee partijen voor nodig."

Het is je gegund Freek. En Eva trouwens ook.