Victor Reinier kreeg tips van oud-collega Piet Römer over hoe om te gaan met fans. "In het begin werd ik er bloedchagrijnig en zenuwachtig van", vertelt Reinier in het AD over de vele verzoekjes om foto's en handtekeningen. 

"'Nou even niet', zei ik dan. Maar van de oude Piet Römer heb ik geleerd dat één fotootje of een handtekening aanzienlijk minder tijd in beslag neemt dan de discussie waarom je er geen zin in hebt."

Inmmiddels is Reinier, die vanaf vrijdag te zien is het in tiende seizoen van Flikken Maastricht, gewend aan de aandacht.

Maar de 52-jarige acteur blijft op zijn hoede. "Tegelijk weet je dat tegenwoordig iedereen zijn eigen roddelblad is geworden. Ze nemen een foto als je op de fiets zit, met iemand staat te bekvechten of een kennis een zoen geeft. En verzinnen er hun eigen tekst bij."

Facebook

Dat dergelijke foto's grote gevolgen kunnen hebben, weet Reinier goed. "Laatst had iemand me op Facebook gezet. Er stond bij: 'ik heb je daar en daar gezien'. Je zal die dag een afspraak hebben afgezegd wegens ziekte. Sta je voor heel de wereld voor schut met je vijfde bier in je hand. Lijkt me toch pijnlijk..."