Als Miley Cyrus terugdenkt aan de MTV Video Music Awards ziet ze een naïeve versie van zichzelf. 

Dat vertelt ze aan The New York Times.

"Ik vind het nog steeds geweldig", zegt de zangeres over haar optreden op de VMA's in 2013. "Maar als ik terugkijk, zie ik iemand anders. Ik wist wie ik was, maar tot aan die dag realiseerde ik me niet dat ik zoveel teweeg zou kunnen brengen. Ik wist dat ik beroemd was, maar ik wist niet wat dat inhield."

Cyrus werd de ambassadrice van de twerk-dans, nadat ze schaars gekleed tegen Robin Thicke op danste. "Ik dacht niet dat zoveel mensen er iets om zouden geven. Ik dacht opeens: als zoveel mensen me zien, wat ga ik dan echt zeggen? In plaats van met een hit weet ik nu met eigen woorden nu nog wel steeds hetzelfde te zeggen: ik doe wat ik wil."

Bekijk het optreden:

Donald Trump

Er was lof en kritiek, ook Donald Trump belde Cyrus op om haar te complimenteren. "Ik sliep in een van zijn hotels. Hij belde op en zei dat hij het geweldig vond." Komend weekend staat ze weer volop in de schijnwerpers bij de VMA's, dit keer als presentatrice. Ze is dan niet van plan te teren op de veelbesproken momenten van twee jaar geleden. "Ik ga daar geen grappen lopen maken over het verleden."