Kim Kardashian vond het vreselijk dat ze veel kritiek kreeg op haar gewicht toen ze zwanger was van haar eerste kindje North.

"Het was echt niet leuk. Ik kon er niks aan doen en iedereen zei dat ik niet kon stoppen met eten en dat ik gedumpt zou worden omdat ik te dik was geworden en al dat soort belachelijke verhalen", vertelt ze aan C Magazine.

Tijdens haar eerste zwangerschap kwam Kardashian ongeveer 23 kilo aan. "Het was moeilijk om dat er weer af te krijgen. Ik was vastbesloten om het voor elkaar te krijgen, maar ik ging vanaf dat moment wel anders kijken naar de mensen om mij heen."

De realityster doelt daarmee specifiek op de fotografen en bladen die haar daarvoor zo vaak op de foto hadden gezet. "Voor de kritiek lachte ik altijd, maar na mijn bevalling realiseerde ik mij dat dit dus dezelfde mensen waren die zoveel lelijke dingen over mij hadden gezegd. Daar wilde ik niet meer naar lachen", zegt Kardashian eerlijk.

Zelfverzekerder

Kardashian voelde zich na de bevalling zelfverzekerder. "En ik wilde niet meer voor iedere foto lachen. Het heeft mijn stemming en mijn persoonlijkheid veranderd."

Kardashian gaat tegenwoordig ook niet meer in op iedere opdracht die ze krijgt. "Voorheen deed ik alles, als een merk met een goed voorstel kwam, deed ik het. Ik zie dat mijn man niet alles aangrijpt, alleen de dingen waar hij controle over heeft en waar hij echt in gelooft. Ik heb een stap teruggezet."