Door de geboorte van Coco (6) heeft Dennis Weening moeten leren om minder egoïstisch te zijn.

Dat vertelt hij in gesprek met Viva Mama.

De presentator van Expeditie Robinson heeft uit een eerdere relatie zijn dochter Lola. "Ik heb die babytijd nooit bewust meegemaakt", vertelt de 38-jarige Weening. "Daarom was de impact zeven jaar geleden groot toen Coco kwam. Het vergde wat aanpassingen van mijn kant. Ik moest leren om minder egoïstisch te zijn."

"De komst van een baby zette mijn leven op z'n kop. Ik moest er erg aan wennen dat zo'n klein wezentje voor een groot deel het ritme van jouw leven bepaalt. Ik hou wel van een feestje, een concert of festival. Die vrijheid van overal kunnen gaan en staan, heb ik weleens gemist", vervolgt hij.

Charlie

Met de ervaring die hij heeft opgedaan met Coco, was de zwangerschap en de geboorte van zijn derde dochter Charlie een stuk makkelijker voor Weening. "Ik heb meer rekening met Stella gehouden tijdens deze zwangerschap. Zeven jaar geleden was ik een stuk jonger en deed ik meer mijn eigen ding. We hebben daar destijds ook discussies over gehad."

"Natuurlijk ging ik wel een avondje weg, maar niet meer zo heftig als voorheen. Ik heb het ook nodig af en toe met vrienden biertjes te drinken", besluit hij.