Daniel Craig gaat graag naar de kroeg, maar blijft sinds hij beroemd is vaker thuis omdat iedereen hem de hele tijd stiekem fotografeert. 

Dat maakt hem woest, vertelt hij aan het blad DuJour.

"Ik kan de hele dag handtekeningen uitdelen en zelfs op de foto gaan met mensen", zegt Craig, die er geen probleem mee heeft als fans hem benaderen. Maar mobiele telefoons die hem vanuit iedere hoek van de bar vastleggen irriteren hem mateloos.

"Als je het netjes vraagt, zeg ik misschien ja. Maar als je stiekem loopt te fotograferen... Het is de menselijke natuur: ik krijg het gevoel dat iemand me naait. Gek genoeg zien mensen het niet als een probleem."

Strategie

Craigs vrouw Rachel Weisz ergert zich er ook aan, maar heeft een betere strategie om stiekeme fans ervan te overtuigen de mobieltjes weg te houden. "Zij kan er als de beste mee omgaan. Ze stapt op hun af en zegt dan: nee, dank je. Ze reageren dan met: oké."

Het overkomt Craig niet alleen in de kroeg, een reis in het vliegtuig kan ook vervelend zijn. Stiekem wordt hij dan slapend op de foto gezet. "Dat gebeurt me zo vaak. Dan word ik wakker met een telefoon in mijn gezicht en heb ik zoiets van: what the fuck!"