Susan Sarandon heeft het opgenomen voor een man die volgens haar onterecht ter dood is veroordeeld. 

Dat meldt People.

"Ik ben ervan overtuigd dat deze man, Richard Glossip, onschuldig is en nog een kans verdient zodat nieuwe informatie aan het licht kan worden gebracht", aldus de 68-jarige actrice.

Glossip werd in 1997 gearresteerd in een moordzaak. Een andere man gaf toe de moord te hebben gepleegd, maar zei dat Glossip hem daarvoor had ingehuurd.

"De enige link tussen Glossip en de moord is de verklaring van de moordenaar, maar die heeft acht tegenstrijdige verklaringen gegeven", vertelt Sarandon die graag zou zien dat er hervormingen plaatsvinden in het rechtssysteem om te voorkomen dat onschuldigen ter dood kunnen worden veroordeeld gebaseerd op dergelijke verklaringen.

Afschrikmiddel

"Zelfs als je voor de doodstraf bent; het is regelmatig bewezen dat de manier waarop we dit doen niet werkt als afschrikmiddel, het niet eerlijk is en ook nog eens heel duur. Je zou dat geld in beter onderwijs en betere infrastructuur kunnen stoppen."

Ook zijn de minder bedeelden en minderheden de dupe van een klassensysteem, vindt Sarandon. "Als je arm bent is de kans dat je fatsoenlijke rechterlijke bijstand krijgt behoorlijk klein. Het gevangenissysteem is een industrie geworden en die is behoorlijk racistisch."