In een nieuwe promo voor de MTV Video Music Awards doet een vloekende Miley Cyrus haar reputatie als slechte invloed op de jeugd eer aan. "Fuck, shit, bitch", roept de popster hangend in elastieken voor een groen scherm.

Cyrus mag binnenkort de MTV Video Music Awards presenteren, tot onvrede van televisiecommissies en groepen ouders, die al snel protesterend van zich lieten horen.

Eerdere optredens zouden het bewijs zijn dat Cyrus met haar weinig verhullende twerk-dansjes niet geschikt is voor kinderen, stelden zij.

Ook Britse ouders vrezen voor de slechte invloed die de rebelse zangeres op hun kroost heeft. Uit een nieuwe enquête die vouchercloud.com hield onder 2000 Britse ouders met kinderen onder de tien jaar blijkt dat 78 procent Miley Cyrus als een slechte invloed ziet.

Ook wil de helft van de ouders dat hun kinderen niet worden blootgesteld aan Nicki Minaj, die eveneens graag met haar blote billen schudt. Ongeveer een derde wil hun kinderen weghouden van Kim Kardashian, Kristen Stewart en Rihanna.