Fred van Leer is vrijgezel en aan 100% NL Magazine vertelt de bekende stylist dat hij het lekker vindt om alleen te zijn. 

"Ik vind verliefd zijn het aller, aller, aller, allergste wat er bestaat", aldus Van Leer.

"Het meest vervelende gevoel op aarde. Ik voel het soms aankomen en dan denk ik: nee niet weer... Gaan we weer", vervolgt Van Leer. Als de stylist verliefd is raakt hij naar eigen zeggen alles kwijt: 'de realiteit, echt alles'. "Dan ben ik afhankelijk en daar heb ik helemaal geen zin in."

Van Leer vertelt het blad ook dat hij de ware nog niet tegen is gekomen. "Of ze zijn hetero, of ze zijn al bezet. Ik moet vissen in een vijver waar allemaal guppies in zwemmen en ik wil een koikarper."

Van Leer krijgt wel eens de kritiek dat hij de lat te hoog legt. "Maar ik vind dat niet. Ik heb een heel mooi en leuk leven en ben ontzettend gelukkig. Niet tevreden, wel gelukkig. Maar die man moet mij dus nog gelukkiger maken. Zorgen dat ik op m'n gelukkigst ben."

Egoïstisch

Van Leer (38) benadrukt wel dat als hij een leuke man heeft gevonden, hij niet wil samenwonen. "Ik geloof heel erg in de vrijheid en je eigen plekje om lekker op terug te vallen. Ik ben al zo lang alleen, dan is het zo moeilijk om weer met iemand te gaan. Ik ben ook absoluut egoïstisch", zegt hij eerlijk. "Niet als mens, maar wel in een relatie."