De vader van Romy Monteiro hoopt een betere band op te kunnen bouwen met de 22-jarige zangeres. "Ik ben geweldig trots op Romy."

Dat zegt Carlos Monteiro woensdag in De Telegraaf.

Monteiro's ouders Antje en Carlos scheidden toen de zangeres, die bekend werd door haar deelname aan The Voice of Holland, drie jaar was. Daarna verloren vader en dochter elkaar uit het oog en voedde Antje Monteiro haar dochter Romy alleen op. "Er is beslist geen ruzie of andere ellende", zegt Monteiro over zijn dochter.

"Maar we zijn eigenlijk uit elkaar gegroeid. Dat is jammer en dat voelt niet fijn. Maar inmiddels is Romy volwassen en ik hoop haar toch weer eens in mijn armen te mogen sluiten."

Geen goed contact

De afgelopen jaren zagen de twee elkaar 'regelmatig'. "We hebben geen goed contact, maar het is beslist niet zo dat ik haar al twintig jaar niet heb gezien. Er zijn regelmatig momenten geweest dat ik Romy heb gezien en gesproken." Hoewel vader Monteiro, die uit een andere relatie nog een zoontje van vijf heeft, nauwelijks contact heeft met Monteiro, volgt hij haar op de voet. "Als ik iets in een krant of blad over haar zie, wil ik het lezen."