Miljuschka Witzenhausen en haar man Tycho Veldhoen zijn na een relatie van zeven jaar uit elkaar. "Ik heb in mijn leven veel meegemaakt, maar dit is de allermoeilijke beslissing die ik ooit heb moeten nemen", vertelt ze aan Viva.

"Het is alsof je constant op drijfzand loopt", vervolgt de 30-jarige Witzenhausen. "Mijn hele basis, het nest dat ik heb gebouwd toen ik zwanger werd, is weg."

Witzenhausen en tattoo-artist Veldhoen hebben samen twee kinderen, een zoon en een dochter.

De presentatrice stopte na haar eerste zwangerschap met werken, maar inmiddels is ze weer volop aan de slag. Ze vertelt dat het nu soms wel lastig is om de balans te vinden tussen werk en de opvoeding van haar kinderen.

"Dat is worstelen, puzzelen. Maar het lukt, omdat Tycho en ik de opvoeding verdelen", zegt de brunette. "Bovendien: veel moeders zijn me al voor gegaan, dus ik zal het ook overleven. We hebben prachtige jaren gehad en twee bloedjes van kinderen gekregen die we samen blijven opvoeden. Dit is wat het is. Het ging niet meer."

Witzenhausen, die nu te zien bij 24Kitchen met Miljuschka’s Foodtrucks en met het nieuwe programma 24Kitchen Food Truck Challenge, is optimistisch. "Ik ben pas dertig, er liggen nog zo veel jaren voor me. Zo veel dromen ook. Kookboeken schrijven, eetreizen door Italië organiseren, programma-ideeën die ik wil uitwerken. Of ik begin een heel klein restaurant. Het komt wel goed."