De relatie tussen Sabia Engizek en Rafael van der Vaart is toch uit. Engizek bevestigt in een interview met weekblad Privé dat het stel er deze week een punt achter heeft gezet. 

"Het is uit", zegt ze. "Niet al zes weken, zoals wel is beweerd, maar deze week hebben we tegenover elkaar telefonisch uitgesproken dat een relatie voor ons op dit moment moeilijk vol te houden is."

Ook tegenover het Duitse weekblad OK Magazin gaat Engizek in op de breuk. "We houden nog steeds van elkaar. Soms is van elkaar houden niet genoeg om bij elkaar te kunnen zijn."

Engizek haalt fel uit naar de media. "In de afgelopen twee jaar ben ik tien keer verbaal vermoord", zegt ze. "Als ik het in woorden moet uitleggen, kun je het het beste omschrijven met het gevoel van iemand die verkracht wordt en daarna achtergelaten wordt om te sterven."

De geruchten dat de relatie tussen de voetballer (32) en Engizek (37) was gestrand doken een paar weken geleden op. Familie van Van der Vaart bevestigde de breuk, maar Engizek ontkrachtte het weer. Tussendoor kwam het nieuws dat ze zwanger was en zielsgelukkig. "Aan ons geluk hoeft niemand te twijfelen", zei ze vorige week. 

Kind

De baby van Van der Vaart en haar wordt verwacht in februari. "Door de nieuwe situatie gaat Rafael mijn zwangerschap en de geboorte op afstand volgen. Ja, dat is de trieste consequentie."

De voetballer en Engizek kregen eind 2013 een flinke klap te verduren, toen zij een miskraam kreeg. Het zou het eerste kind zijn geworden voor het koppel.

Sylvie Meis

De transfer van Van der Vaart naar het Spaanse  Real Betis zou een reden voor de breuk zijn. Engizek zou niet naar Spanje willen verhuizen. Ze was ook niet bij de contractondertekening aanwezig.

Van der Vaart was eerder getrouwd met Sylvie Meis, de voormalige beste vriendin van Engizek. Laatstgenoemde had tijdens die periode een relatie met voetballer Khalid Boulahrouz, met wie Van der Vaart samenspeelde bij de Duitse voetbalclub Hamburger SV.