Ernst Daniël Smid wil weer trouwen. Drie jaar na het overlijden van zijn echtgenote Roos heeft de zanger de liefde gevonden bij Aly en wil hij met haar oud worden.

"Aly heeft me weer laten geloven in de liefde", aldus Smid in een interview met Story.

De presentator vertelt er zeker van te zijn met Aly te willen trouwen. "Ze laat me weer lachen. Ik weet dat ze graag met me wil trouwen en ik mag haar dat niet onthouden. Ik vind het nog steeds een wonder dat ze het heeft aangedurfd om een relatie met me te beginnen."

Smid (62) viel anderhalf jaar geleden voor de charmes van de vijftien jaar jongere Aly. "We kenden elkaar al twintig jaar toen we verliefd werden. Als de beste vriendin van mijn overleden vrouw, kwam ze bij ons over de vloer. Als geen ander wist zij wie Roos was en wat ze voor me had betekend. Bij Aly vond ik begrip voor mijn verdriet."

De presentator weet nog niet wanneer hij met Aly trouwt. "Ik heb haar nog niet ten huwelijk gevraagd, maar het zal niet lang meer duren voordat het zo ver is. Ik moet eerst helemaal over het verdriet om de dood van Roos heen zijn om die stap te kunnen doen."