Sylvie Meis ziet als ze in de spiegel kijkt een 'pure vrouw'. "Dat zal de gemiddelde Nederlander misschien niet vinden, maar de mensen die me goed kennen, zullen het ermee eens zijn."

Dat zegt ze in een interview met Elle.

De in Duitsland wonende Meis legt in het interview uit dat de scheiding van Rafael van der Vaart haar heeft veranderd. "Ik had gewoon geen zin meer in gedoe, het boeide me niet meer wat mensen van me dachten of denken", aldus Meis.  

De vraag wat mensen dan volgens haar van haar denken beantwoordt Meis met het voorbeeld dat ze in Nederland vaak kleine diva wordt genoemd of voetbalvrouw. "Ik zit niet de hele dag in roze pompons mijn haar te föhnen, ik werk keihard, mijn dagen zitten vol, mijn weken zitten vol." 

Niet bewijzen

In Duitsland wordt ze veelal aangekondigd als presentatrice, wat haar voorkeur heeft. "Dat heb ik geaccepteerd, ik hoef me niet meer te bewijzen. Alleen onzekere mensen zijn bang voor de mening van derden."

De 37-jarige presentatrice geeft toe zichzelf nooit echt lelijk te vinden. "Bijna zou ik zeggen van wel, omdat het anders arrogant kan overkomen. Iedereen heeft weleens een mindere dag, waarop hij wallen heeft. Maar lelijk?"