Bart Chabot is onlangs opnieuw rigoureus gestopt met het drinken van alcohol De schrijver schrok onlangs van de hoeveelheid lege wijnflessen die hij naar de glasbak bracht.

Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf.

Chabot, die sinds 2010 met een hersentumor leeft, vertelt in de krant: ''In 1993 ben ik van de ene op de andere dag met alcohol gestopt. Maar toen ik de tumor had overleefd, ben ik dat gaan vieren."

"Na alle spanningen en ellende mocht ik van mezelf af en toe een glaasje rode wijn. Maar voordat ik het wist, dronk ik weer twee glaasjes tijdens het koken, twee bij het eten...Tegen de tijd dat het avond was, was de fles leeg."

Gif

''Ik nam graag een wijntje omdat het een dekentje over de werkstress legt. Toen ik laatst de lege flessen van één week naar de glasbak bracht, schrok ik me rot. Het werd echt weer te dol. Het geeft geen pas dat een dokter mijn leven redt en dat ik vervolgens elke avond mijn lichaam met gif volgiet."

"Dus heb ik gisteren besloten om weer rigoureus te stoppen. Mijn vrouw zei treffend: 'Ik ben blij dat je er zelf voor hebt gekozen om niet meer te drinken, anders had ik de beslissing voor je genomen'."