Art Rooijakkers twijfelde een jaar geleden over zijn hele leven: zijn werk, zijn liefdesleven en zijn vriendschappen. De presentator had het gevoel dat hij vastliep. "Ik wil geen vanzelfsprekendheden in mijn leven."

Dat zegt de 38-jarige presentator in een interview met JAN Magazine.

"Ik liep dus vast, vorig jaar. Ik had geen zin meer in de dag. In niets meer eigenlijk. Altijd was ik de aardige, vriendelijke, voorkomende jongen, die zonnige kant is een kwaliteit die ik mezelf wel durf toe te dichten. Weg. Ik was het contact met mezelf kwijt."

Rooijakkers had naar eigen zeggen een crisis, waardoor hij "depressieverig" was, maar ook moest huilen en de lichte kant niet meer kon zien. "Ik ben naar een therapeut gegaan. Mijn vraag was: hoe krijg ik weer plezier in het leven? Hoe kom ik erachter wat ik zelf wil?"

Relatie

Ook over zijn relatie twijfelde hij. De veertienjarige relatie met Andrea heeft echter toch stand gehouden. "Zij is mijn kompas. Zonder haar dobber ik maar wat. Ze geeft mij richting, liefde, rust."

Tijdens zijn twijfels is hij met zijn vriendin op vakantie gegaan, waar ze tot de conclusie kwamen toch samen verder te willen. "Met volle overgave heb ik weer voor haar gekozen, en zij gelukkig ook voor mij."

De presentator viert binnenkort zijn veertigste verjaardag, waardoor hij merkt opnieuw na te denken over een kinderwens. "Kinderen waren voor ons nooit een serieuze optie, dat paste niet in onze levens. Maar ik denk dat onze relatie in het laatste jaar volwassener en rijper is geworden. In die zin denk ik: als er een moment is, dan nu. Ik wil best vader worden. Ik ben wel nieuwsgierig naar die nieuwe dimensie aan het leven. Volgens mij is het een verrijking."

JAN Magazine ligt vanaf donderdag 13 augustus in de winkels