Gwyneth Paltrow heeft woensdag in Washington senatoren toegesproken over genetisch aangepast voedsel. De actrice wil dat het verplicht wordt op verpakkingen te vermelden als er genetisch aangepaste ingrediënten in producten zitten verwerkt.

"Ik ben hier niet als expert, maar als moeder", zei Paltrow volgens The Hill. "Een Amerikaanse moeder die oprecht gelooft dat ik het recht heb te weten wat in het eten zit dat ik aan mijn gezin geef."

Paltrow gaf met haar toespraak steun aan de groep Just Label It waarin ook onder anderen Sarah Michelle Gellar en Sara Gilbert zitten. De groep protesteert tegen een nieuwe wet die vorige maand werd goedgekeurd door het parlement, waardoor het niet verplicht zou zijn informatie over genetisch aangepaste ingrediënten op verpakkingen te geven.

Paltrow werd vergezeld door haar moeder en een aantal politici die haar steunen. Vorige week begon de actrice al een petitie waarin ze de overheid en president Barack Obama oproept deze informatie op verpakkingen verplicht te maken.

Half miljoen

De petitie werd al 200.000 keer ondertekend. Paltrow hoopt op een half miljoen handtekeningen in september.

Niet iedereen is het eens met Paltrow. Voorstanders van de nieuwe wet zeggen dat extra informatie op verpakkingen voedsel onnodig duur zal maken en dat Paltrow als beroemde actrice niet in contact met de realiteit staat.