Kelly Osbourne heeft zichzelf in het nauw gedreven door in een live-uitzending van talkshow The View Latijns-Amerikaanse immigranten te vergelijken met wc-schoonmakers.

Naar aanleiding van de controversiële uitspraken van presidentskandidaat Donald Trump, probeerde Osbourne een lans te breken voor immigranten.

De manier waarop ze dat deed viel echter slecht bij haar collega-presentatoren en kijkers. "Als je iedere Latino het land uit schopt, wie gaat dan je toilet schoonmaken Donald Trump?" zo stelde een opgewonden Osbourne.

Op Facebook geeft de televisiepersoonlijkheid achteraf toe dat haar opmerkingen ongepast waren, maar verdedigt zich tegen kritiek waarin ze wordt weggezet als racist. "Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn slechte woordkeuze, maar ik ga geen excuses aanbieden omdat ik een racist zou zijn, want dat ben ik niet."

Onderbroken

De uitspraak is niet volledig haar eigen schuld, zo meent ze: "Ik werd halverwege mijn zin onderbroken en kon mijn punt niet afmaken, maar ik had beter moeten weten omdat het live was. Ik heb een waardevolle les geleerd. Trouwens, ik maak mijn eigen verdomde wc's schoon."