Waylon is de laatste tijd in het nieuws vanwege beslagleggingen op zijn appartement in Amsterdam, maar de zanger zelf zegt dat "alles onder controle" is. 

Al erkent hij in een bericht op Facebook wel dat de afgelopen jaren niet alles is gegaan zoals het hoort. Maar de problemen die zijn ontstaan, gaat Waylon naar eigen zeggen oplossen.

De gemeente Amsterdam liet beslag leggen op het appartement van de zanger vanwege een openstaande erfpachtschuld van 2500 euro. Vervolgens zag ook de officier van justitie zich na vijftien dwangbevelen genoodzaakt om hetzelfde te doen.

Later kwam daar een derde partij bij: een zorgverzekeraar liet beslag leggen nadat de premies niet werden betaald. Het appartement van de muzikant is onder voorbehoud verkocht, maar dan moet het optrekje wel vrij van beslagen kunnen worden opgeleverd aan de koper.

'Rollercoaster'

"Laat ik vooropstellen dat het met mij prima gaat, in tegenstelling tot alles wat maar verzonnen wordt", schrijft Willem Bijkerk, zoals de zanger in het dagelijks leven heet.

"De afgelopen jaren zijn een redelijke rollercoaster geweest en daar zijn ongetwijfeld dingen niet helemaal goed gegaan. 2014 is voor mij een zeer bijzonder jaar geweest. Heb dat in een aantal zaken niet kunnen bijbenen en daar heb ik nu een ongemak van. Niets schokkends en geen ongewone gebeurtenissen. Alles is onder controle en wordt netjes opgelost."

Waylon heeft ook nog een boodschap voor zijn fans: "Lieve mensen, ik hou van jullie en het leven! We go up and down, ain't that awesome?"