Amsterdam staat zaterdag in het teken van de Gay Pride en in het bijzonder de Canal Parade. Verschillende bekende Nederlanders vieren de dag op hun eigen manier.

Onder andere Viola Holt en boerin Bertie uit Boer Zoekt Vrouw zijn al gezien op de boten.

Op sociale media pakken bekende Nederlanders de kans om een boodschap over te brengen. "Wit, zwart, homoseksueel of lesbisch, iedereen is gelijk. Het is mooi dat iedereen in Nederland kan zijn wie hij of zij wil zijn! Happy Gay Pride!", schrijft zanger Thomas Berge op Instagram.

Zangeres Linda Wagenmakers besluit via Twitter haar fans op de hoogte te houden. "Het recht om jezelf kunnen zijn, ook al is dat anders dan men gewend is, is een groot goed", zegt Wagenmaker op Twitter. Cabaretier Freek de Jonge herinnert zijn volgers aan de woorden van Gerard Reve: 'Het is al door gods genade.'

Andre Hazes Jr. wil aan zijn volgers laten weten dat deze dag de dag van de liefde is. "Nederland kleurt roze. Enjoy!", meldt hij.

Gerard Joling is niet bij de Gay Pride aanwezig. Hij is momenteel in Brussel druk bezig met het programma K3 Zoekt K3. "Wij gaan gewoon door hier", aldus de zanger. Wel is Leco van Zadelhoff van de partij. "Happy Gay Pride!", schrijft hij. Presentator Harm Edens komt met een foto. "Krachtig samengevat", omschrijft Edens.

Jury

Tijdens de Canal Parade worden de boten beoordeeld door een jury, die bestaat uit Rik van de Westelaken, Cornald Maas, Margriet van der Linden, Bas Kosters en Irene Hemelaar. Van de Westelaken deelt alvast een selfie op Instagram.

De botenparade vaart door de grachten van de Amsterdamse binnenstad. De jaarlijkse Canal Parade is onderdeel van de Amsterdam Gay Pride. Tijdens dit evenement vieren lesbiennes, homos, biseksuelen en transgenders (LHBT) dat ze mogen zijn wie ze zijn en mogen houden van wie ze willen.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload beeld via NUfoto.