LOS ANGELES - Een vrouw die de actrice Catherine Zeta-Jones tijdens een verblijf in Amsterdam telefonisch bedreigde, moet terechtstaan in de Verenigde Staten. Dit heeft een rechter in Los Angeles woensdag tijdens een voorbereidende hoorzitting beslist.

Zeta-Jones verbleef in mei twee dagen in Amsterdam voor de filmopnames van Ocean's Twelve. Zij kreeg in het hotel waar zij logeerde, drie dreigtelefoontjes van de inmiddels 33-jarige Dawnette Knight.

Zenuwinzinking

Volgens Zeta-Jones' echtgenoot Michael Douglas heeft zijn vrouw tegen een zenuwinzinking aangezeten toen zij ruim anderhalf jaar lang door de bezeten fan in brieven en telefoontjes met de dood werd bedreigd.

De acteur moest enkele maanden geleden als getuige verschijnen. Douglas vertelde toen dat in de brieven van Knight gedetailleerde beschrijvingen stonden van één van hun huizen. ,,Mijn vrouw dacht eerst dat de brieven waren geschreven door iemand die haar kende. Na de telefoontjes naar het Amsterdamse hotel kwam het tot een uitbarsting.'' Douglas zei dat Zeta-Jones hierna fysieke gebreken ging vertonen die het gevolg zouden kunnen zijn van een zenuwinzinking.

Knight deed op haar beurt in voorarrest een zelfmoordpoging. Volgens een psychiater kan zij echter terechtstaan. Haar advocaat verklaart haar gedrag door te zeggen dat zij 'smoorverliefd' is op Douglas. Knight is volgens haar raadsman niet gevaarlijk.