Dennis Weening strooit met geld, Cara Delevingne botst met interviewers, Barbie wil meer privacy en Rafael van der Vaart heeft niet alleen gedoe met Sabia, maar ook met Sylvie. ​Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Met 1.000 euro kun je heel veel doen: vijfhonderd boeken kopen, een stedentrip maken of heel luxe uit eten, maar Dennis Weening geeft zijn geld liever anders uit. Na een middag op het terras is de presentator in een gulle bui en geeft zo, hoppa, tien biljetten van 100 euro mee aan de serveerster.

"Wat is het addertje onder het gras hier?", vraagt de grinnikende ober aan Dennis (38). "Helemaal niets. Je mag het houden."

Leuk. Raar. Grappig. Raar. Gul. Maar vooral raar. Wie geeft er in hemelsnaam zo 1.000 euro weg? En waarom zou je het dan ook nog laten filmen door je vriend? Kun je niet gewoon gul zijn zonder het te filmen? En wat doet dat zwarte busje met geblindeerde ramen zo dicht op het terras? Zit daar niet gewoon een cameraman in?

Bekijk de video:

Zou het een reclame zijn voor een nieuw programma van Weening? Heeft 'ie zich laten strikken door een of ander merk om zo nog veel meer duizenden euro's te verdienen? Eigenlijk hebben we meer vragen dan antwoorden na de video van Dennis.

RTL ontkent er iets mee te maken te hebben, Weening laat niks weten en dus blijven we met onze vragen zitten. Of niet? Donderdag melden verschillende media dat de actie iets te maken zou hebben met een zuiveldrankje. Zie je wel. Bekende Nederlanders zijn helemaal niet zomaar gul.

Onbeleefd

Als beroemd persoon moet je soms dingen doen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Een van die dingen is journalisten te woord staan over onderwerpen die je eigenlijk alleen met je moeder of je beste vriendin wil bespreken. 

En dat gaat niet altijd goed: Robert Downey Jr. is een keer boos een interview uitgelopen, Bruce Willis heeft een journalist belachelijk zitten maken en Quentin Tarantino is zelfs gaan schelden. Cara Delevingne moest zich afgelopen week flink inhouden: als de journalisten tegen je zeggen dat je maar een dutje moet gaan doen is het benoemenswaardig dat je rustig blijft.

Cara gaf een interview voor haar film Paper Towns aan Good Day Sacramento en werd daarbij vanzelf een beetje pissig. Met haar sarcastische opmerkingen wist ze de Amerikanen niet te behagen en dus werd het interview op een gegeven moment te pijnlijk om nog te bekijken.

De 22-jarige Cara werd belachelijk gemaakt door drie mensen achter een desk, die het live in de uitzending nodig vonden om elkaar te vertellen hoe raar de 22-jarige actrice wel niet aan het doen was.

Onbeleefd. Maar niet van Cara, nee, van die drie mensen achter de desk. Je interviewt iemand over een film, maar weet haar naam niet. Cara heette ineens Carla. Ja, daar wordt iedereen boos van.

Aan Cara lag het niet. NU.nl interviewde haar in Londen voor dezelfde film en daar was ze heel beleefd. Maar wij wisten dan ook hoe ze heet. Dat helpt.

Raar verhaal

Uit elkaar, bij elkaar, zwanger, niet zwanger: we weten het niet meer met Sabia en Rafael. Niemand lijkt het nog te weten. Familie niet, roddelbladen niet, Rafael niet?

De voetballer komt naar verluidt snel met een verklaring over de hele situatie, maar eigenlijk willen we daar niet meer op wachten. Kan het echt zo zijn dat Sabia alles bij elkaar heeft gelogen en helemaal niet zwanger is? Het lijkt ons een heftig "leugentje om bestwil".

En alsof het hele Sabia-drama niet voldoende is voor Rafael, blijkt nu ook nog dat hij wellicht ruzie moet gaan maken met zijn ex-vrouw Sylvie. Want Sylvie gaat misschien wel trouwen met haar Momo en dan wil ze eigenlijk zoon Damián wel gezellig meenemen naar Zwitserland, waar Maurice Mobetie woont.

Ruzie? Welnee, laat de advocaat van de 32-jarige Rafael weten. Alles gaat op een hele vriendelijke manier. "Ik wil graag bij deze duidelijk maken dat het overleg omtrent het gezamenlijke voogdijschap op een respectvolle en begripvolle manier verloopt."

Respectvol en begripvol. Dat klinkt best oké. Maar het moet heftig zijn om te bespreken waar je 9-jarige zoon gaat wonen: in Spanje bij papa, of in Zwitserland bij mama? Het is te hopen voor Damián dat het respectvol en begripvol blijft en dat ook het hele drama met zijn mogelijke halfbroer/-zus goed afloopt.

Privacy

Barbie wil gewoon met rust gelaten worden: even geen foto's, even geen geklooi. En daarom heeft ze een enorme sticker op haar blauwe deur geplakt: "Respecteer a.u.b. onze privacy. Geen foto's aan de deur of op het pleintje".

Laten we heel eerlijk zijn: als realityster vragen om privacy is natuurlijk eigenlijk wel een beetje gek. De camera's zijn erbij tijdens de bevalling, maar toch moet er ERGENS een grens getrokken worden. En we begrijpen het eigenlijk wel.

Blijkbaar zijn er mensen die het nodig vinden om zomaar in de wandelwagen van zoontje Milano te kijken en om zonder toestemming foto's te maken van dochter Angelina. Dat kan niet en dat mag niet. Dat papa en mama kiezen voor bekendheid: oké, maar laat de kinderen daar niet het slachtoffer van worden.

"Mensen zullen vast zeggen dat ik dit zo graag wil omdat ik blijkbaar aandachtsgeil ben. Nou, nee. Dat is niet wat je wil als bekende Nederlander. Er zijn grenzen. Ik wil niet dat iemand om 23.30 uur 's avonds op mijn deur klopt."