Het leeftijdsverschil van 35 jaar tussen Woody Allen en zijn partner zorgt voor een gezonde dynamiek in het huwelijk.  

Dat vertelt hij in een interview met NPR.

De filmregisseur stapte in 1997 in het huwelijk met Soon-Yi Previn, de geadopteerde dochter van Allens ex-vriendin Mia Farrow. Het huwelijk was destijds erg omstreden.

Maar ondanks de ongewone omstandigheden, loopt het huwelijk op rolletjes, vertelt Allen. "Ik ben nu twintig jaar getrouwd en het gaat goed. Ik ben 35 jaar ouder en op een of andere manier werkt die dynamiek goed. Ik was vaderlijk en daar reageerde ze goed op. En ik vond haar jeugdigheid en energie aantrekkelijk", aldus Allen. 

Levenservaring

Met de ouderlijke functie doelt Allen vooral op het doorgeven van zijn levenservaring. "Ze genoot ervan om geïntroduceerd te worden aan heel veel dingen die ik kende uit ervaring. En ik genoot ervan om haar die dingen te laten zien", zegt de regisseur.  

Maar de energie tussen de twee was ook een kwestie van geluk, benadrukt hij. "Je hebt dat soort dingen niet in de hand. Twee mensen komen samen en ze hebben een biljoen behoeften, gewoontes en nuances en die moeten dan met elkaar samensmelten. Als dat niet lukt ontstaan er veel problemen."

Nadat de twee begonnen te daten in de vroege jaren negentig, benadrukte Previn al dat de dynamiek tussen de twee heel natuurlijk was. "Ik heb een geweldige relatie met Woody", schreef ze destijds in een verklaring.