Gerard Joling reed begin mei een oude vrouw (91) aan. De zanger, die geen schuld treft, wil de vrouw binnenkort gaan opzoeken. "Gelukkig gaat het al wat beter met die mevrouw."

"Ik heb ook goed contact met haar kinderen", zegt Joling in gesprek met het AD.

Ooggetuigen vertelden destijds dat de vrouw geen aanstalten leek te maken om over te steken en dat Joling vermoedelijk werd overvallen door haar plotselinge besluit dat toch te doen. De zanger reed niet te hard en er was ook geen alcohol in het spel.

Joling moest kort daarna aan de bak voor een reeks concerten van de Toppers in de Arena. De zanger liet de optredens, ondanks enige kritiek, doorgaan.

Annuleren bleek geen optie: "Nee, er zijn wel gewoon duizenden mensen die een kaartje hebben gekocht en die kun je niet zomaar laten zitten.''

Doodziek

"Kijk, als er iets rondom mij gebeurt, lijkt het meteen uitvergroot te worden. Men staat er niet bij stil hoe het bij mij is binnengekomen. Ik ben er doodziek van geweest en heb echt wel nagedacht over de gevolgen voor mijn optredens."

"Daarom denk ik dat ik er goed aan heb gedaan iets over het ongeluk te zeggen tijdens het eerste Toppers-concert. Gelukkig gaat het al wat beter met die mevrouw en ga ik haar binnenkort opzoeken. Ik heb ook goed contact met haar kinderen."

Gerard Joling heeft recentelijk zijn nieuwe single Iedereen doet het uitgebracht en is vanaf september te zien in K3 zoekt K3.