Loretta Schrijver heeft ondanks haar carrière als nieuwslezeres, presentatrice en talkshowhost nooit enige ambitie gevoeld. "Het leven komt toch zoals het komt, je kunt niets vóór zijn."

Dat zegt Schrijver in gesprek met Libelle

"Alles wat je plant, wordt toch anders. Het leven is één grote samenloop van omstandigheden, één groot toeval", voegt de Koffietijd-presentatrice daaraan toe.

Schrijver (59) presenteerde jarenlang het avondnieuws op RTL 4 en had een eigen talkshow bij omroep Max, toch zit daar geen groot uitgekiend masterplan achter.

"Alles wat op mijn pad kwam heb ik gewoon aangepakt. Hoewel ik veel dingen eng vond, zo erg dat ik ervan moest hyperventileren, heb ik ze toch gedaan. Waarom ik mezelf dat telkens aandoe? Ik weet het niet. Omdat het uiteindelijk toch wel leuk is."

Verdienste

De in New York geboren Schrijver beschouwt ze ook niets als een verdienste.

"Zelfs niet wat men dan noemt 'goed doen voor anderen'. Toen ik in de dertig was, werd mijn vader ernstig ziek en hij is toen ook gestorven. Hij heeft mijn televisiecarrière niet meer meegemaakt. Die laatste week zat ik alle dagen aan zijn bed en kreeg van veel mensen te horen dat het zo fantastisch was wat ik voor mijn vader deed. Dan dacht ik: daar is niets fantastisch aan. Ik kan niet anders, dit is wat ik wil doen."