Na een eerste autopsie is nog niet duidelijk geworden wat de exacte oorzaak is van de dood van Bobbi Kristina Brown. Het opmaken van de uiteindelijke overlijdensakte kan nog wel enkele weken duren.

Dat laat de medisch onderzoeker van de regio Fulton in de Amerikaanse staat Georgia weten in een online persbericht.

"Er zijn geen belangrijke verwondingen geregistreerd", staat in het bericht. "Er zijn geen eerder onbekende medische aandoeningen die aan de dood hebben bijgedragen gevonden." Er zouden geen aanwijzingen zijn dat Brown is omgekomen door moord, aldus TMZ.

Er wordt aanvullend laboratoriumonderzoek gedaan en ook is documentatie opgevraagd die kan helpen bij het vaststellen van de exacte doodsoorzaak.

Eerder had de overheidsinstantie al laten weten dat de lange periode tussen Browns overlijden en de dag dat ze in coma raakte het onderzoek moeilijk maakt. De 22-jarige dochter van Bobby Brown en Whitney Houston stierf zondag na bijna zes maanden in coma te hebben gelegen. Ze werd op 31 januari bewusteloos in bad gevonden.

Schuldig

De vriend van Bobbi Kristina, Nick Gordon, wordt door de politie in de gaten gehouden, voor poging tot moord op zijn vriendin. Hij reageerde al eerder op de beschuldigingen. "Als ze wakker wordt, zal ze de waarheid aan iedereen vertellen. Iedereen zal zich dan heel schuldig voelen," aldus Gordon.

"Ze had een hoop last van stress en we deden allemaal aan drugs en drank. Ze gebruikte gewoon teveel, echt waar. Ik blijf voor altijd uit de buurt bij badkuipen, dat kan ik je wel vertellen."

Testament

De moeder en broers van Whitney Houston krijgen het grootste deel van haar fortuin, nu Brown is overleden. Dat heeft de zangeres zelf bepaald in haar testament, dat TMZ heeft ingezien.

Volgens de laatste wil van Houston werd haar geld na haar overlijden ondergebracht in een trustfonds. Brown kreeg de beschikking over 10 procent van het geld toen ze 21 werd. Ze zou een zesde deel van de rest krijgen op haar 25e verjaardag. Nu ze al op haar 22e is gestorven, gaat al het geld naar haar oma Cissy en ooms Michael en Gary.

Eigenlijk zou Bobby Brown ook een deel krijgen, maar omdat in het testament naar hem wordt verwezen als "mijn echtgenoot" en Houston vijf jaar voor haar dood in 2012 van hem scheidde, komt hij volgens TMZ niet langer in aanmerking.