Joe Jackson is maandag geopereerd aan zijn hart. Bronnen binnen de familie Jackson hebben laten weten dat de vader van Michael Jackson in korte tijd drie hartaanvallen heeft gehad.

Dat meldt TMZ maandag.

De manager van Jackson laat ook weten dat Jackson is gereanimeerd nadat zijn hart er zo'n tien seconden mee ophield en dat hij als gevolg hiervan een pacemaker heeft gekregen.

Doktoren zouden nu afwachten of de situatie stabiliseert. De oude Jackson was in Brazilië om zijn verjaardag te vieren.

De 87-jarige Jackson werd zondag opgenomen in een ziekenhuis in het Braziliaanse São Paulo nadat hij klachten had die leken op een beroerte. Eerder werd al bekend dat hij op de intensivecare-afdeling lag. Familieleden van Jackson zouden graag willen dat hij wordt teruggevlogen naar Amerika, maar dat zou nu nog niet verantwoord zijn.

Volgens RadarOnline is de vader van Michael Jackson er zo slecht aan toe dat de familie plannen maakt om naar Brazilië af te reizen om hem op te zoeken.

"Het gaat niet goed met hem", vertelt een bron aan RadarOnline. "De familie maakt zich op voor het ergste." Bij de kleinkinderen van Joe zou het nieuws ook hard zijn aangekomen. "De kinderen huilen wat af. Ze worden maar niet rustig."