De vader van Michael Jackson ligt op de intensivecareafdeling van het Albert Einstein Ziekenhuis in het Braziliaanse São Paulo. Zijn toestand is stabiel nadat hij daar zondag werd opgenomen met de symptomen van een beroerte. 

Dit meldt Move Notícias maandag op basis van de organisator van het feest dat zondag in de Braziliaanse stad werd gehouden ter gelegenheid van Joe Jacksons 87e verjaardag.

Het medisch centrum heeft de ziekenhuisopname bevestigd zonder de reden bekend te maken. Organisator Júnior Donatto vertelt wat er aan de ziekenhuisopname voorafging.

Volgens hem kreeg Jackson een beroerte die werd gevolgd door een tijdelijke blindheid. ''In de ochtend ging hij naar het ziekenhuis voor een reeks onderzoeken. Hij ligt er ter observatie. 's Avonds rond acht uur kregen we de bevestiging dat Jackson inderdaad een beroerte heeft gehad", zegt Donatto.

Stabiel

Lisa Cray, de Braziliaanse adviseur van Joe Jackson, werd bij hem toegelaten op de intensive care. Donatto heeft van Jacksons team gehoord dat zijn situatie stabiel is en dat hij kon praten.

Jackson miste zijn eigen feest dat werd gehouden in een golfclub in het zuiden van de metropool. Braziliaanse media beweren dat het feest omgerekend ruim 161 miljoen euro zou hebben gekost. Er waren volgens Donatto 180 mensen uitgenodigd.