De 22-jarige Bobbi Kristina Brown is zondag overleden. 

"Ze heeft eindelijk vrede in de armen van God", zo laat de familie Houston weten in een verklaring aan Entertainment Tonight.

"We willen iedereen bedanken voor de enorme hoeveelheid aan liefde en steun tijdens deze afgelopen maanden."

De dochter van Bobby Brown en Whitney Houston raakte eind januari in coma nadat ze bewusteloos werd aangetroffen in de badkuip van haar huis in Atlanta. Vorige maand werd ze overgebracht naar de hospice.

Onduidelijk

De reden waarom Bobbi Kristina bewusteloos raakte in bad is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Eerder wees de voogd van Bobbi Kristina met een beschuldigende vinger naar haar vriend Nick Gordon. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld op de dag dat ze in bad werd aangetroffen.

De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina werd gevonden, doen sterk denken aan het overlijden van haar moeder. Whitney Houston werd in februari 2012 dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in Beverly Hills. Haar dood zou te maken hebben gehad met een hartkwaal in combinatie met drugsgebruik.

Video: Bobbi Kristina Brown overleden

Verdrietig

Bekende vrienden en kennissen hebben verdrietig gereageerd op haar dood.

"Eindelijk vrede!", schreef Oprah Winfrey op Twitter. Ook Empire-actrice Taraji P. Henson, blogger Perez Hilton, zangeres Keri Hilson en talkshowhost Sherri Shepherd wensten Brown vrede toe. 

Missy Elliott beschreef haar verdriet. "Mijn hart is oprecht zwaar. Ik hoop dat je in vrede rust met je mama. Ik bid voor de familie Brown en Houston." Independence Day-actrice Vivica A. Fox liet weten Brown erg te gaan missen. "Mijn diepste medeleven aan je vader en oma", schreef ze verder.