Het Amerikaanse WWE (World Wresteling Entertainment) heeft Hulk Hogan ontslagen wegens racistische opmerkingen die hij in het verleden heeft gedaan.

Dat meldt The Independent vrijdag. "De WWE is een organisatie die ieder persoon, ongeacht hun achtergrond, respecteert", laat de organisatie in een verklaring weten. 

Afgelopen week verscheen er een audio-opname met racistische opmerkingen richting acteur en worstelaar Dwayne 'The Rock' Johnson. Zo noemde hij hem onder andere een 'nikker'. Ook schold hij de Afro-Amerikaanse vriend van zijn dochter Brooke meerdere malen uit met het betreffende woord.

De WWE besloot de opnames te onderzoeken en is vrijdag tot de conlusie gekomen hem te ontslaan. Hogans advocaat laat echter aan TMZ weten dat Hogan niet ontslagen is maar dat de worstelaar afgelopen donderdagavond zelf ontslag heeft genomen. 

Spijt

De worstelaar laat in een reactie aan People weten spijt te hebben van zijn opmerkingen. "Acht jaar geleden gebruikte ik onacceptable taal tijdens een gesprek. Daar is geen excuus voor en daarom bied ik mijn excuses aan", aldus Hogan.