Sabia Engizek en Rafael van der Vaart krijgen een baby, Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk zijn uit elkaar, Ferry Doedens heeft een probleem en Jort Kelder babbelt met de man met wie Georgina hem bedroog. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Ein-de-lijk weten we hoe het zit. Na weken in onduidelijkheid te hebben geleefd, weten we nu waar we allemaal mee zaten: Rafael en Sabia zijn niet uit elkaar.

Sterker nog: ze krijgen een baby! Prachtig nieuws, maar waarom hebben ze niet meteen gezegd dat ze nog steeds gelukkig samen zijn?

"Ik heb mezelf een tijd geleden voorgenomen niet meer te reageren op wat ik hoor en lees over mezelf en over mij en Rafael. In het begin van onze relatie had ik slapeloze nachten over wat er allemaal beweerd werd, maar die tijd heb ik achter me gelaten", aldus de 37-jarige mama.

Sabia is nu elf weken zwanger en loopt bij een zwangerschapskliniek om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. In 2013 moest het stel nog een miskraam verwerken. 

Alle verhalen over nieuwe liefdes voor Raf en het gebroken hart van Sabia blijken dus nergens op gebaseerd, maar raar blijft het wel: een familielid van de voetballer bevestigde de breuk nog. Privé-baas Evert Santegoeds denkt wel te weten hoe dat komt: Sabia botert niet zo met de familie Van der Vaart en dus vond iemand het nodig even te stoken in de relatie.

Eind goed al goed, lijkt het, al geloven we het na al die geruchten eigenlijk pas echt als ook Rafael het bevestigt.

Niet samen

Sabia en Rafael mogen dan nog steeds bij elkaar zijn, een ander Nederlands droomkoppel is wel uit elkaar: Kees van Nieuwkerk en Carice van Houten hebben hun relatie niet staande kunnen houden.

Heel Nederland was in oktober 2013 in rep en roer toen bleek dat onze eigen Carice een vriendje had. En dat bleek dus ook nog even de zoon te zijn van een van de bekendste Nederlandse presentatoren.

Kees vergezelde Carice op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Gouden Kalveren en alle ogen waren op ze gericht: wat waren ze mooi samen! Carice was ongelofelijk verliefd, haar elf jaar jongere vriendje schitterde als hij naar haar keek en alles leek goed in de wereld.

Maar nu, anderhalf jaar later is de droom voorbij. "Wij houden enorm veel van elkaar, hebben er alles aan geprobeerd om deze relatie te laten slagen en betreuren het daarom des te meer dat het niet gelukt is", schreven de twee in een verklaring.

Carice en Kees hopen in alle rust de breuk te kunnen verwerken en dus moet de pers ze echt met rust laten als ze in de supermarkt inkopen doen voor een avond flink janken op de bank.

Problemen

Vorige week stond de wereld even stil voor zo'n twee miljoen Goede Tijden Slechte Tijden-fans: Ferry Doedens was ontslagen bij de soap. Er werd niet echt een reden gegeven, behalve dat de 25-jarige acteur afspraken niet nakwam.

Reden genoeg om allerlei dingen te bedenken. Want de druk zou wel eens te hoog kunnen zijn bij de soap, waardoor het eigenlijk niet anders kon dan dat Ferry op een gegeven moment zou breken.

Die te hoge druk zou ook nog kunnen meetellen, maar maandag liet onze favoriete soapster weten dat er toch nog wel iets ernstigers aan de hand is: hij heeft een drugsprobleem.

"Ik ben op dit moment aan het werk om hier wat aan te doen. Ik heb van veel dingen spijt en probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving recht in de ogen te kijken."

Arme Ferry, heftig als het allemaal zo in het openbaar moet. "Ik ben mezelf keihard tegen gekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik hoop dat mij de rust wordt gegund om hier goed en positief uit te komen."

Twee jaar geleden zei Heleen van Royen al eens dat ze dacht dat Ferry aan de coke zat, nadat de twee samen meededen aan Ranking The Stars. "Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen zulke dingen roepen. Het klopt uiteraard niet", zei Ferry toen.

We weten natuurlijk niet of Ferry toen echt al aan de drugs zat, maar opvallend is het wel. 

Het is te hopen voor de twintiger dat het "werken aan zichzelf" gaat helpen, anders gaat Albert Verlinde, voor wie Ferry werkt in de musical Grease, nog wel even langs om te helpen. "Ik heb hem verteld dat hij zijn discipline moet opbrengen. En na de zomer gaan we goed bij elkaar zitten en praten hoe zijn schema er uitziet."

'Awkward'

Er is geen Nederlands woord dat een ongemakkelijke situatie zo goed beschrijft als het Engelse 'awkward'. Jort Kelder is na deze week maar al te bekend met de term, want de presentator had deze week de meest 'awkward'-ontmoeting ooit. 

Stel je voor: je bent heel erg verliefd op iemand, je hebt een relatie, je bent gelukkig. En dan zie je bij RTL Boulevard beelden van hoe zij met een andere meneer zoent in een bar. Dat overkwam Jort Kelder jaren geleden, toen hij zich nog de vriend van Georgina Verbaan mocht noemen.

Relatie voorbij, je gaat verder met je leven, maar dan, jaren later, wordt je uitgenodigd door die bewuste meneer om gezellig te komen babbelen over je carriére in zijn radioprogramma. Awkward.

"Wij hebben een band, een zekere band, we moeten daar toch even over beginnen", aldus Jort. "Moeten we het daar over hebben, dat is toch zo lang geleden?", zei Pieter van der Wielen. Ja zeker, zo vond Jort. "Even de administratie afhandelen."

Jort was het voorval uit 2009 nog niet vergeten, maar blijkt het Pieter wel te hebben vergeven. "Het is goed gezegd te hebben, dat ik het snap. Iedere man moet het beest in zichzelf kunnen loslaten. No hard feelings, jongen."

Hoewel Kelder nog heel spraakzaam was over zijn ex, vindt hij het minder leuk om te praten over het gerucht dat zijn huidige relatie met Lauren Verster voorbij is. "Ik las in de Telegraaf dat het uit is, ik kan daar geen echte uitspraken over doen."

Redactie NU.nl ging op onderzoek uit: de auto's van Jort en Lauren staan gewoon bij hun gezamenlijke huis in Durgerdam. Dus het zal allemaal wel meevallen met die breuk.