Chris Brown heeft op sociale media gesmeekt om de Filipijnen te mogen verlaten. De zanger wordt beticht van contractbreuk voor het annuleren van een concert op oudejaarsavond en staat sinds woensdag aan de grond.

"Alsjeblieft, alsjeblieft, laat ons vertrekken, alsjeblieft", zegt de zanger in een, inmiddels verwijderde, video op Instagram terwijl hij op zijn knieën zit, zo meldt onder andere Yahoo News.

"Ik heb helemaal niets te maken met alles wat er nu aan de hand is. Ik ben naar Manila gekomen om mijn show van Oudejaarsavond in te halen. Dat hebben we drie dagen geleden gedaan", schreef Brown (26) op Twitter, waarna hij zes uur later de berichten verwijderde.

"Dit is een hele serieuze situatie en iemand moet de verantwoordelijkheid krijgen om mijn naam hierbij op deze manier te betrekken. Ik heb niets fout gedaan."

Geld terug

De privéjet van de zanger staat sinds woensdag aan de grond op de luchthaven van Manilla, waar hij dinsdag een optreden heeft gegeven. Brown hoopte door te vliegen naar Hongkong voor een optreden, maar werd tegengehouden door de Filipijnse overheid.

De organisatie van het concert dat Brown op oudejaarsavond in 2014 zou geven in een stadion op de Filipijnen, heeft het plaatselijke Openbaar Ministerie om assistentie verzocht om Brown te kunnen vervolgen. Brown moest het concert destijds op het laatste moment afzeggen omdat hij zijn paspoort was verloren. De religieuze organisatoren van het optreden zeggen hem al betaald te hebben, maar het geld niet meer terug te hebben gezien.