Chris Brown mag voor de tweede dag op rij de Filipijnen niet verlaten. De R&B-zanger wordt beticht van contractbreuk voor het annuleren van een concert op oudejaarsavond. 

Zijn privéjet staat sinds woensdag aan de grond op de luchthaven van Manilla. Hij heeft daardoor al een concert gemist in Hongkong.

Op Instagram toont hij zijn frustratie, onder meer met een clowneske breakdance om de tijd te doden. ''Als ik door de douane ga, dan doe ik zo: Meneer, ik heb niets gedaan", zegt de R&B-zanger met de armen omhoog.

''Het moment dat je wakker wordt en beseft wie je bent en eindelijk begrijpt dat je niemand anders nodig hebt dan God. Dan realiseer je je hoeveel tijd je hebt verspild aan bullshit en vreselijke mensen", schrijft de artiest donderdag.

Gehinderd

Chris Brown had dinsdag opgetreden in Manilla en wilde woensdag met een privévliegtuig doorreizen naar Hongkong. Daarbij werd hij gehinderd door de immigratiedienst.

De organisatie van het geannuleerde concert had het Openbaar Ministerie om assistentie verzocht om Brown te kunnen vervolgen. Brown en zijn agent werden daarom op het bureau van de immigratiedienst ontboden.

Paspoort verloren

Brown zou op oudejaarsavond optreden voor 55.000 mensen in een stadion op de Filipijnen. Op het allerlaatste moment zegde hij af, zogenaamd omdat hij zijn paspoort op de dag van vertrek was verloren. De religieuze organisatie had hem al betaald en verwijt Brown dat hij het geld niet heeft teruggestort.