Jake Gyllenhaal baalt ervan dat het met hem op liefdesgebied niet goed gaat. Hij hoopt dan ook "ontzettend" dat hij ooit zal gaan trouwen.

Dat vertelt hij tijdens de Howard Stern Show, schrijft E! News donderdag.

De acteur (Southpaw, Nightcrawler) heeft in zijn leven meerdere relaties gehad, met onder andere Kirsten Dunst, Reese Witherspoon en Taylor Swift. "En elke keer loopt het fout af. Het lag elke keer aan mij. Elke keer weer kreeg ik bindingsangst", vertelt hij.

"Maar ooit hoop ik te gaan trouwen. Ik hou van de liefde. Ik baal ervan dat ik momenteel niet op iemand verliefd ben. Het is maar drie keer voorgekomen dat ik echt verliefd was", vervolgt de 34-jarige acteur. "Maar als ik iemand weer tegenkom, dan is een huwelijk zeker een mogelijk. Ik geloof absoluut in monogamie."

Geruchten

Door zijn openhartige antwoorden kan er een streep gezet worden door de mogelijke liefdesgeruchten tussen Jake Gyllenhaal en Rachel McAdams, met wie hij in de boksfilm Southpaw te zien is. Ook ontkent de acteur een relatie te hebben met Ruth Wilson. Enkele maanden geleden werd Gyllenhaal met Wilson zoenend gezien.