50 Cent heeft in de rechtszaal verteld dat zijn levensstijl, waarin hij doet voorkomen dat hij geld genoeg heeft, nep is.

Dat meldt Page Six dinsdag.

De rapper moet voor de rechter verschijnen omdat hij 5 miljoen dollar (ruim 4,5 miljoen euro) schadevergoeding moet betalen aan een vrouw van wie hij een seksfilmpje online had gezet om een vriend van haar belachelijk te maken. 

Kort daarna vroeg hij faillissement aan. Enkele maanden eerder deed hij hetzelfde om zijn bokspromotiebedrijf te redden.

Terwijl iedereen vermoedt dat 50 Cent erg rijk is en dus het bedrag kan betalen, zegt de rapper van het nummer Candyshop dat het allemaal schone schijn is. "Dat ik een Lamborghini in bezit heb is niet waar", aldus Curtis Jackson, de werkelijke naam van de rapper. "Die auto's zijn gehuurd, maar ik wil iedereen laten zien dat ik een hele stoere levensstijl heb."

Ambitieus

50 Cent vindt dat de hiphopwereld te ambitieus is en dat daarom iedereen graag voor de camera met geld wappert en laat zien de duurste auto's te hebben. "Net zoals je in de videoclips ziet: alles is gehuurd en niet door ons gekocht. Zo rijk zijn we ook weer niet."

Zo heeft de rapper naar eigen zeggen "maar" 10 dollarcent per verkochte album verdiend. "En er zijn 48 miljoen albums over de toonbank gegaan, dus ik heb 4,8 miljoen dollars (bijna 4 miljoen euro) verdiend."