Albert Verlinde, naast RTL Boulevard-deskundige ook directeur van theaterbedrijf Stage Entertainment, wil binnenkort nog "goed gaan zitten" met de onlangs bij GTST ontslagen acteur Ferry Doedens.

Dat vertelt hij dinsdag bij NPO Radio 2-programma De Heer Ontwaakt.

Doedens heeft een rol in de nieuwe Stage Entertainment-musical Grease, maar Verlinde wil hem ondanks zijn drugsprobleem niet ontslaan. "Ik heb dit weekeinde veel contact met hem gehad, omdat hij heel bang was dat ook dit zou verdwijnen voor hem. Ik heb hem verteld dat hij zijn discipline moet opbrengen", aldus de entertainmentdeskundige.

"Wel gaan we na de zomer even goed bij elkaar zitten en praten hoe zijn schema eruitziet. Gelukkig vervangt zijn collega Tim Douwsma hem af en toe, dus het is niet zo dat Doedens het ontzettend druk gaat krijgen."

Verlinde laat weten "het volste vertrouwen" in hem te hebben. "Echt het volste vertrouwen in zijn talent. Dit kan hij", besluit de directeur.

Ontslag

Het ontslag van Doedens werd vrijdagavond bekendgemaakt. Endemol, dat de soapserie voor RTL 4 produceert, zette Doedens aan de kant, omdat hij afspraken niet zou nakomen. "Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang", stond te lezen in een verklaring. 

Ook het management van de GTST-acteur heeft de samenwerking beëindigd. "Ik wil benadrukken dat ik Ferry niet zomaar heb laten vallen en mij hard heb ingezet om hem tot inzicht te doen komen dat hij daadwerkelijk een probleem heeft", aldus zijn voormalige manager Linda Hagelaar.

De 25-jarige acteur is nog tot de kerst te zien als Lucas Sanders in de soap.