LONDEN - De Britse premier Tony Blair heeft dit jaar serieus overwogen om af te treden wegens familieomstandigheden. Dat heeft een goede kennis van Blair, Melvyn Bragg, dinsdag tegenover de tv-zender ITV News gezegd.

Bragg, wiens vrouw Cate Haste met de vrouw van Blairs advocaat, Cherie Booth, een boek schreef over de echtgenotes van de Britse premiers, zei dat er vanuit de familie grote druk was om op te stappen. Op de vraag of Blair echt overwoog om af te treden zei Bragg: "Ik denk dat hij onder enorme druk stond. Hij kreeg het in de pers zwaar te verduren. Misschien dat hij twijfels had over zijn beleid. Maar volgens mij was de echte stress persoonlijk en kwam die vanuit zijn gezin.''

Vorige week liet Blair gedurende een persconferentie nog weten er niet over te piekeren om op te stappen. Geruime tijd wordt er in Londen al gespeculeerd dat Blair overwoog de functie van premier over te dragen aan minister Gordon Brown van Financiën. Brown wordt al enkele jaren getips als de opvolger van Blair.