Jort Kelder was maandagnacht te gast in het radioprogramma van Pieter van der Wielen, de man die ooit een affaire met Kelders toenmalige vriendin Georgina Verbaan had. Kelder greep het moment aan schoon schip te maken.

Presentator Van der Wielen nodigde Kelder aanvankelijk uit om in het Radio 1-programma Nooit meer slapen over diens carrière en de elite binnen de maatschappij te praten, maar Kelder wilde het gesprek liever met de affaire aftrappen.

Van der Wielen en Verbaan werden in 2008 zoenend in een horecagelegenheid gefotografeerd. Verbaan had toen een relatie met Kelder. 

Band

"Wij hebben een band, een zekere band, we moeten daar toch even over beginnen", begint Kelder na de introductie van Van der Wielen. "Moeten we het daar over hebben, dat is toch zo lang geleden?", antwoordt de presentator. Maar Kelder staat erop "even de administratie af te handelen".

"Wij hebben ooit dezelfde vrouw aanbeden", vervolgt Kelder. "Dat klinkt nog heel netjes, Jort", zegt Van der Wielen. 

Al snel blijkt dat Kelder het voorval niet is vergeten, maar Van der Wielen wel wil vergeven. "Het is goed gezegd te hebben. Dat ik het snap. Iedere man moet het beest in zichzelf kunnen loslaten. No hard feelings, jongen."

Op de vraag of Van der Wielen weer iemands vrouw zou afpakken, antwoordt de presentator echter: "Zonder meer, maar wel in het geniep."

Lauren Verster

Niet veel later zegt Kelder dat hij op dit moment 'ook weer zo'n akkefietje heeft' met zijn huidige vriendin Lauren Verster. "Ik las in de Telegraaf dat het uit is, ik kan daar geen echte uitspraken over doen."

Kelder zegt in het gesprek ook een duidelijke mening over relaties en het stichten van een gezin te hebben. 

"Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik niet de enorme drang heb om kroost te scheppen. (...) Een vrouw en kind zijn de grootste obstakels voor creatie."