Een interview met Bill Cosby is geschrapt uit een aankomende documentaire over zwarte stuntmannen. De komiek heeft zich in het verleden ingespannen voor de belangen van zwarte stuntmannen.

Volgens producent Nonie Robinson van de documentaire, Painted Down, is Cosby niet langer verbonden aan het project. "Wij waren de laatsten die achter hem stonden", zegt ze tegen de website Deadline.

Nu ook Whoopi Goldberg niet langer gelooft in Cosby's onschuld en de onthullingen over hem zich opstapelen, ziet Robinson geen andere keus dan alle banden met Cosby te verbreken. "Het is het enige juiste", aldus de producent.

In het interview dat werd opgenomen voor Painted Down, vertelde Cosby hoe hij in de jaren zestig op de set van de tv-serie I Spy zag dat een blanke stuntman werd gebruikt om zijn plek in te nemen bij gevaarlijke scènes.

Eerbetoon

De blanke man kreeg zwarte make-up op en een pruik. Cosby maakte bezwaar en zorgde ervoor dat er een zwarte stuntman werd ingehuurd. Het was de eerste keer dat een beroemde acteur zich uitsprak tegen het zwart schminken van blanke stuntmannen.

Een eerbetoon aan Cosby dat al jaren op de website van de Black Stuntmen's Association stond, is onlangs ook verwijderd.