De onlangs bij Goede Tijden, Slechte Tijden ontslagen acteur Ferry Doedens heeft toegegeven een drugsprobleem te hebben.

Dat heeft hij maandag in een verklaring laten weten aan RTL Boulevard.

"Ik heb de afgelopen periode niet naar behoren kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem", aldus Doedens. "Ik ben op dit moment aan het werk om hier wat aan te doen. Ik heb van veel dingen spijt en probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving recht in de ogen te kijken."

De acteur hoopt dat hij binnenkort van zijn drugsprobleem af is. "Ik ben mezelf keihard tegen gekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik hoop dat mij de rust wordt gegund om hier goed en positief uit te komen."

Twee jaar geleden liet Heleen van Royen al eens vallen dat ze dacht dat Doedens gebruik maakte van drugs. Toen ontkende de soapacteur dat ten stelligste.

Ontslag

Het ontslag van Doedens werd vrijdagavond bekendgemaakt. Endemol, dat de soapserie voor RTL 4 produceert, zette Doedens aan de kant, omdat hij afspraken niet zou nakomen. "Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang", stond te lezen in een verklaring. 

Ook het management van de GTST-acteur heeft de samenwerking beëindigd. "Ik wil benadrukken dat ik Ferry niet zomaar heb laten vallen en mij hard heb ingezet om hem tot inzicht te doen komen dat hij daadwerkelijk een probleem heeft", aldus zijn voormalige manager Linda Hagelaar.

De 25-jarige acteur is nog tot de kerst te zien als Lucas Sanders in de soap.