De productie van Goede Tijden Slechte Tijden heeft het te zwaar gemaakt voor Ferry Doedens (25). Ingewijden vertellen dat de acteur te weinig is begeleid na de druk die zijn verhaallijn heeft opgeleverd.

"Iedereen wist het, maar ze hebben Ferry laten aanmodderen en niet bij zijn arm gepakt zoals een voetbaltrainer zou doen die een talent ziet verzuipen", aldus een bron tegen De Telegraaf.

"Alles staat in het teken van de strakke opnameschema's, die Endemol in staat stellen de serie zo goedkoop mogelijk te maken. Maar de manier waarop ze van hem afscheid hebben genomen, door hem zo publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, is bij de beesten af."

Te veel hooi

Doeden's muziekmanager Marcel Wentink laat aan het AD weten dat Doedens te veel hooi op zijn vork nam.  "Hij is een jonge hond die alles aanpakt. Bij GTST kreeg hij zijn werkschema een week van tevoren. Dat kan wel eens misgaan."

Vrijdag werd aangekondigd dat Doedens is ontslagen bij de soapserie. Doedens zou afspraken niet zijn nagekomen, waardoor de opnames meermaals in het gedrang kwamen. Ook zijn management heeft met hem gebroken. 

Verslavingen

Geruchten dat de acteur met verslavingen zou kampen worden door een ingewijde genuanceerd. "Ferry lust wel een borreltje, ja. En ja, hij gaat graag naar de kroeg om lekker af te reageren. Maar aan de andere kant probeert hij serieus met zijn vak bezig te zijn. Hij heeft vaak aangegeven dat hij de druk erg hoog vond", vervolgt de bron tegenover de Telegraaf.

Doedens was sinds 2009 te zien als Lucas Sanders in de soapserie. Het personage is de zoon van Janine Elschot (Caroline De Bruin) en Stefano Sanders (Bas Muijs). Een van de bekendste scènes van Doedens in de serie is de homo-erotische vrijage die hij had met de Turkse Bilal (Sinan Eroglu).